Idag har förskoleklassen fått prova på Jujutsu med Jolies pappa Johan. Ett stort TACK till Johan för ditt engagemang och för att du har tagit dig tid till att visa eleverna på skolan detta!

Ettorna har titta på film på engelska och det var en massa ord de redan kunde men även lite nya att lägga till ordförrådet. Det var djurord, siffror, jobb, grönsaker, frukt osv.

Förskoleklassen har pratat om sammansatta ord och satt ihop två ord som blev ett nytt. Rygg och säck blev ryggsäck, ägg och kopp blev äggkopp, sol och ros blev solros osv. Vi lekte även en lek där de fick använda sitt ordförråd och ställa frågor.

Gemensamt har vi idag fortsatt med vårt arbete med återvinningsgranen.Polkagris tillverkning Målning av tomte och julklapparIstapparAtt dra ut bandet ur kasettbanden var roligt och det kunde användas till mycket, presentsnören, hänga julkulor i det eller bara leka med! ;-)

Vi har också titta på film Barr och Pinne räddar världen. Detta avsnitt handlade om återvinning och vad man kan göra med leksaker man inte längre vill ha.

Vill bara förvarna er alla att på många barns önskelista kommer det nog stå instrument av något slag. Igår berättade Noah att han hade lärt sig spela på gitarr och idag hade han med sig den och spelade upp oss oss. Lite nerrvös var han men det gick strålande när han spelade Zombie.

Diskussionen går nu i klassen att de kanske ska starta ett band och alla har fått varsin roll även jag. Funderar på om jag redan nu ska ta autograf av dem alla ifall de blir kända!  ;-)

Imorgon är jag på min skola och Anna och Caroline har klassen. Ha en riktigt skön helg så ses vi på måndag! Helena