Morgonen började med att jag läste valda delar ur några böcker. Efter lite ledtrådar kom barnen fram till att det handlade om yrken. Men vad är ett yrke? Det blev lite sammanblandningar mellan yrke och vad man jobbar med så fortsätt gärna prata om det hemma.  

Lgr 11 centralt innehåll SO, Att leva i närområdet: Centrala samhällsfunktioner, tillexempel sjukvård, räddningstjänst och skola. Yrken och verksamheter i närområdet.

Dessa yrken kom eleverna på att det finns i skolan och sedan pratade vi även om vilka yrken och vad man kan jobba med i eller i närheten av Grillby. De som ville fick även berätta om sina föräldrars yrken och jag är imponerad hur mycket de känner till! Nu blev det dags att fundera på vad man själv vill arbeta med/som när man blir stor. Om de håller fast vid sina nuvarande tankar kommer de att arbeta som fotbollsspelare, poliser, delfinskötare, Batman, ridlärare, lärare, parkourtränare, doktor och mycket mer! Teckningarna sätts inom kort upp i eller utanför klassrummet. Ettorna fortsatte att jobba med yrken och tränade på att skriva rätt yrke vid rätt bild.

Förra veckan tränade vi mycket på dubbelt ramsan och begreppet dubbelt. Vi kommer att återkomma till det när det tas upp i den nya matteboken. Denna vecka tränar vi extra på 10 kamraterna. Här är 10 kamratsången vi sjunger 


Idag repeterade vi vad olika frukter heter på engelska 

Sista stunden i klassrummet fick alla elever välja fritt från hyllan med material, spel och pussel. 

 


Ha det gott! Helena