Jag har världens bästa jobb! Att se hur elever utvecklas och får aha upplevelser när de förstår och kan något nytt. Att följa elever från förskoleklass upp genom hela år 1 det är en fröjd. Idag fick jag ett meddelande på en tavla som gjorde mig både glad och stolt!Förskoleklassen har förberett morgondagen där de ska få träffa sina blivande klasskamrater. Vi har pratat om vad de ska få visa och berätta om förskoleklassen. Spännande att höra deras tankar och synpunkter kring vad som är viktigt!

Vi hann även med att arbeta kring ljud, både med kort och i Trulleboken.Tillsammans med ettorna öppnade vi senare skåpet och tog fram en låda med ännu flera kort. På hälften av korten fanns bilder av djur och på hälften av bilderna fanns ordbilder. Eleverna fick jobba i par och turas om att ta ett kort på ett djur och sedan skulle kamraten leta upp rätt ordbild. Här fick förskoleklassen verkligen användning av sitt arbete med ljud.

Efter lunch tog Amanda över och fortsatte med dinosaurierna. Hon påminde om deras önskningar vad de ville veta.Sedan såg vi första avsnittet av Andys dinosaurieäventyr. Oj vad spännande! Eleverna levde sig verkligen in i filmen och satt emellan åt och hoppade på stolarna, så spännande tyckte en del att det var. Avsnittet handlade om T-Rex och pimpsten. Kolla gärna om de kan förklara vad pimpsten är!

// Helena