I fredags läste vi sagan som hörde till det andra kapitlet i Trulles arbetsbok. I detta kapitel kommer förskoleklassen att få arbeta med meningar, sagor, inledning, handling och avslut. I skåpet tittade vi i den röda kassen med stjärnor som hängde på en av dörrarna.I kassen fanns det en mängd sekvensbilder. Vi tittade på bilderna och pratade om vad vi såg och till vissa sekvenser skulle vi gissa vad som kunde ha hänt innan och till vissa sekvenser gissade vi vad som skulle hända efteråt.Detta är en bra träning inför senare skolgång då de enligt läroplanen ska arbeta med hur berättande texter kan organiseras med inledning, händelseförlopp och avslutning.

Efteråt var det några barn som ville öppna en väska med Blixten McQueenSjälvklart vill jag försöka möta elevernas lust och nyfikenhet så vi tittade vad som fanns där i!I väskan fanns kort på engelska. Korten handlade om färger och siffror/antal.

Ettorna arbetade under dagen med matte och de som ville fick när dagen var slut ta med sig Grodboken hem för att arbeta. Det var alltså valfritt om man ville ta hem eller ej. Det är jättebra om böckerna kommer tillbaka till skolan i början av nästa vecka.

Avslutar med en bild på en tjej i klassen som på rasten hittade en spindel. Spindeln döptes och togs väl omhand!Ha det gott! Helena