Idag presenterades de sista bokstäverna i alfabetet och det dröjer väl ett par dagar till innan alla elever har arbetat igenom dem men sen.....  Bokstäverna som presenterades idag var Cc, Qp, Ww, Xx, och Zz.

När förskoleklassen var ensamma i klassrummet under förmiddagen läste jag boken Palko för dem.Vi hade sedan ett boksamtal och pratade om vad vi trodde att den skulle handla om, hur bilderna i boken var gjorda, vad som hände i boken osv. Det är fascinerande hur mycket man kan se i bilder och hur olika vi tolkar böckerna och dess innehåll. Det är även spännande att få höra elevernas tankar och resonemang kring böckerna och dess innehåll! Jag kommer även att läsa denna bok för ettorna senare i veckan.

Förskoleklassen har även suttit vid datorerna idag och spelat bokstavsspel. Alla ville spela och de turades om och hjälptes åt.

Lilly hade varit hos Manuel i helgen och han läste upp vad han skrivit och visade bilden och sedan var det dags att dra ett nytt namn. Denna gång blev det ......

Jolie!Ettorna har fortsatt att arbeta med näringskedjor och alla fick idag varsitt häfte kring detta. Jag tog upp häftet på smartboarden och så fick de som ville läsa högt för de andra ur dokumentet. Vi hjälptes åt att hitta de rätta svaren på frågorna.

I tjocka korridoren finns nu en utställning med alla stjärnor som tillverkades för ett par veckor sedan. Stjärnorna ska sedan lämnas till Akademiska sjukhusets barnavdelning för utdelning till alla stjärnor som ligger inne och genomgår en massa på grund av sjukdom.Imorgon förmiddag kommer vi att vara ute och arbeta.

// Helena