Nu har alla gjort klart sina självporträtt och vi har vidareutvecklat dem. Jag har tagit kopior på porträtten och idag gjorde de popart bilder av kopiorna. Ni har alla säkert hört talas om Andy Warhol och hans konst och eleverna tyckte att det var roligt att få måla sig själva i annorlunda färger. Bilderna sätts allt eftersom upp ovanför deras hyllor i hallen. 

Vi fortsätter och repeterar namnen och idag gjorde vi det genom en samarbetsövningen/övning. Klassen delades in i grupper med en förskoleklasselev med en etta. Jag hade lagt 10 saker på golvet och täckt dem med en filt. Täcket togs bort och under 1 minut fick eleverna studera sakerna innan täcket lades på igen.  

Nu fick grupperna varsitt papper där de skulle skriva eller rita vad de kom ihåg att de sett. Bra samarbete var det i grupperna! 

Klassen har idag diskuterat och gett förslag till regler vi ska ha i klassen. Är mycket imponerad att så många ville tala och ge förslag och över innehållet. Jag ska nu sammanställa dem och ta dem åter till klassen för ett godkännande att jag uppfattat och skrivit rätt. Hoppas att jag kan delge er vårdnadshavare dem på föräldramötet. 

Innan dagen avslutades tittade vi på en engelsk film och sedan fick klassen besk av Shark and Turtle 

De som ville fick hålla Shark eller Turtle och sedan tränade vi på att säga Hallo och Goodbye.

Bye bye! Helena