Hela veckan har vi gjort en dubbelt ramsa tillsammans och ettorna har även börjat träna på begreppet dubbelt så mycket. Be gärna ert barn berätta ramsan hemma! Till ramsan finns det rörelser med fingrarna och händerna. Här följer ramsan om de behöver lite hjälp: Jag älskar dubblor, dubblor älskar jag! 1+1=2, 2+2=4, 3+3=6, 4+4=8, 5+5=10 eller en älg.

Här finns det också en ramsa om dubblor som barnen älskar!

Lgr 11 Skolans värdegrund och uppdrag Skolan ska främja elevernas harmoniska utveckling. Detta ska åstadkommas genom  en varierad och balanserad sammansättning av innehåll och arbetsformer.

Vi arbetar i klassen kring olika känslor och idag pratade vi om att vara ledsen. Jag läste och vi tittade i en bok.Vi stannade ibland i boken och pratade om saker eleverna hade upplevt och de tipsade varandra om hur man kan göra för att blir glad igen. Vi kunde konstatera att man inte alltid ser ledsen ut men att man ibland är ledsen inombords. Det är ganska nära mellan att vara glad och ledsen ialla fall om man vänder på en ledsen människaFör då blir munnen genast gladAlla förknippade känslan med en färg och kunde berätta vilken de tänkte på när vi pratade om att vara ledsen. Det var allt från rött för någon ritade med röd penna när den var ledsen till blå för tårarna är blåa och grått för det är en tråkig färg och så känner man sig när man är ledsen.En fin dikt skrev vi tillsammans, där alla bidrog med varsin mening.Ha det gott! Helena