Det var lite kyligt imorse när vi gick till Anna Lindhs Park och några av barnen insåg att de hade satt på sig för lite kläder. Vackert var det med alla löv, dimman och spindelnäten!Innan vi gav oss iväg presenterade sig min son Ludvig som var med mig i skolan idag. Ludvig går i år 7 på S:t Ilian skolan och idag hade de Operation Dagsverk. Detta innebär att barnen på skolan ger sig ut i arbetslivet eller arbetar hemma under denna dag. Pengarna de tjänar lämnas till skolan som sedan skänker det till SOS barnbyar.

I parken tittade vi på hur kastanjeträden ser ut.Sedan var det dags att plocka kastanjer.När vi plockat en kasse fick alla i uppgift att bygga geometriska figurer av kastanjerna. Vi hade på morgonen repeterat formerna och deras namn. Vi hade även pratat om vad som var utmärkande med figurerna.

Lgr 11 kursplanen för matematik. Matematisk verksamhet är till sin art en kreativ, reflekterande och problemlösande aktivitet som är nära kopplad till den samhälleliga, sociala och tekniska utvecklingen.

Imorgon är jag på universitetet i Stockholm så vi ses på måndag! Trevlig helg! Helena