Hej!

En termin har gått och som vanligt förstår jag inte var tiden har tagit vägen! Höstterminen är lite av ett träningsläger för eleverna. De alla ska lära sig rutiner och förväntningar och bli så trygga att de själva börjar uttrycka vad de tycker och tänker och deras förväntningar på skolan. Under terminen växer de både fysiskt och psykiskt och det är fantastiskt att få följa! Denna termin har vi arbetat mycket med matematik både i förskoleklassen och i årskurs 1. Vi har tränat begrepp och ettorna har även räknat addition och subtraktion. Varje vecka har jag introducerat en ny bokstav med hjälp av en bokstavsteater. Förutom detta har vi bl.a. arbetat med skapande på olika sätt, vanliga ord inom engelskan. Förskoleklassen har jobbat med trollet Trulle och ettorna har haft både hemkunskap, teknik, no och so. Vårterminen då brukar vi skörda allt det vi jobbat med under hösten och eleverna ser själva hur mycket de utvecklats och lärt sig. Eleverna brukar under våren komma med mer egna förslag och synpunkter på vad vi ska göra och jag sitter nu och förbereder ett ämnesövergripande tema om kroppen. Men innan vi kommer så långt ska vi ha ett jullov. Jag ska till läkaren den 7 januari och hoppas att jag sedan ska vara tillbaka i skolan men man vet aldrig!

Jag önskar er alla en riktigt skön jul och nyårshelg! Ta väl hand om er och era nära och kära för livet blir inte som man tänkt sig!

Till vårterminen hälsar vi en ny elev, Othilia, välkommen till klassen och årskurs 1! Stor kram till er alla, så ses vi förhoppningsvis igen mån den 11 januari kl.8.10.

/ Helena