40-45 min satt klassen imorse när jag läste saga och sedan när vi diskuterade Halloweendisco. Vi har bestämt att vi ska bjuda in Rojo och Marron till Halloweendisco fredagen den 23 oktober. Efter lunch när vi brukar ha fredagskul ska vi istället ha disco i klassrummet. De som vill får komma utklädda.

Hur många dagar är det kvar? Det är inte lätt att vänta och hålla reda på dagarna så jag skrev på tavlan och vi räknade. Sedan kom de på att vi kanske ska ha biljetter till alla. Nästa vecka får förskoleklassen tillverka dem. Imorgon kommer ettorna att göra en inbjudan att lämna till Rojo och Marron. Bjuda på något vill de också och oj vad många förslag! Jag har berättat att något kommer det att bli men absolut inte allt det klassen ville ha. Nästa vecka kommer vi också att tillverka lite halloweenpyssel så att vi har något att dekorera klassrummet med. Härligt med sådant engagemang och med så många förslag.

Lgr 11 Övergripande mål och riktlinjer Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt.

Idag tog vi fram känslokaninerna igen.Alla fick berätta hur de kände sig och förklara varför. De är jätteduktiga på att sätta ord på sina känslor. Idag fokuserade vi lite extra på att vara glad och vi skrev en lista på saker som gjorde eleverna i klassen glada.Sedan fick alla rita enskilt vad som gjorde dem glada. Några skrev istället för att rita. De fick rita en glad människa och träna på att skriva Jag är glad.Här är Amys!

Folke skrev om ballonger.Här har Johanna ritat flera saker.

På engelskan tittade vi på filmen Muzzy in Gondoland och ord som nämndes var Good morning, plums, grapes, big, small osv

Vi ses! Helena