Oj vad mycket pirr det var i kropparna imorse!  :-D 

Är det nu vi ska ha discot Helena? - Kommer du inte ihåg att Helena sa att det var efter lunch! - Ja visst ja! Men det är väl inte långt dit?

Tänk att ett litet disco kan väcka så mycket förväntan!

Vi hann göra ganska mycket innan discot! Ord tunneln var tom idag. - Helena, det är ju ingenting där inne! Efter lite fundering kom de på att veckans bokstav ju var i - ingenting.

Ettorna arbetade med faktaböcker.  

Lgr 11 centralt innehåll svenska år 1-3, berättande texter och sakprosatexter.  Beskrivande och förklarande texter, till exempel faktatexter för barn, och hur deras innehåll kan organiseras.


  

De fick välja varsin bok och sedan pratade vi om vad en faktabok är, innehållsförteckning och sidor. Vi tittade efter författare och illustratör och pratade faktagranskning. Sedan fick barnen leta efter något rött, en siffra, en maskin osv i sina böcker. Till sist fick de berätta om de skulle vilja läsa hela boken eller ej. Innan de gick på rast skrev de varsin spöksaga.    

Förskoleklassen blev lika intresserade av faktaböckerna och satt ett bra tag och tittade i dem. De jobbade en kort stund med Trulle och fick sedan fritt. När jag sedan sa att det var dags att städa gick det med ett huj och sedan hade de även förberett dansgolvet! ;-)  

Discot efter lunch blev en succé och de blev bjudna på popcorn och saltapinnar och vampyrblodsbål =-O 

Nu önskar jag er ett härligt höst/läslov! Kram Helena