I fredags när jag hade utvecklingssamtal fick jag ett förslag om att vi ska göra klart saker vi har i bänkar och lådor. Jag tyckte att det var ett mycket bra förslag som jag fick av Eje så sagt och gjort idag har vi därför haft en Göra klart dag! Det har målats klart målarbilder, arbetats i matteboken, gjorts spel, skrivitsbokstäver, arbetats i Trulle osv.

Jag följer alltid med eleverna till idrotten på måndagar och finns tillgänglig i omklädningsrummen. Ewa och Susanne har sedan i eleverna på idrotten. Titta så fint killarna hängde upp sina kläder i omklädningsrummet!

Efter lunchen fortsatte vi en stund med att göra klart och sedan arbetade vi lite med lästrategier. I  fredags läste vi klart boken Mårten Bloms memoarer. Eleverna tyckte att boken var så bra så de röstade enhälligt att vi skulle läsa fortsättningen. Idag hade jag därför med mig Mårten Blom flyger i luften. Vi pratade hela klassen om spågumman som förutspår vad en text ska handla om. Hon använder sig av rubriker, bilder, bildtexter, tidigare handlingar samt egna kunskaper och erfarenheter för att förutspå. Jag tror..... därför att.... Eleverna fick sen förutspå vad de tror att boken ska handla om och ettorna fick även dokumentera sina tankar.

Vi kommer att fortsätta använda oss av de olika läsfixarna, spågummen, detektiven, cowboyen, reportern, och konstnären, för att träna läsförståelse. Helena