När ettorna idag var på idrott öppnade förskoleklassen skåpet. Vi tog ned den lila lådan med glitterprickar från sjunde hyllan.När vi öppnar skåpet får vi verkligen träna oss på att använda språket och benämna saker med hur de ser ut, vilken siffra som eventuellt finns på saken, vilken hylla den står på osv.

I lådan fanns det de geometriska figurerna cirkel, triangel, kvadrat och rektangel. Vi tittade på dem och jämförde hur de såg ut. Hur många sidor har de, hur många hörn, färger osv.

Kims lek går jättebra att leka när man ska träna minnet samt vad saker heter.Idag fokuserade vi lite extra på rektangel som har fyra sidor och fyra hörn. Två av sidorna är korta och två är lite längre.Dagens bokstav var idag Nn och trollet Titti hade fått säga Nej flera gånger till sina kusiner Nina och Niklas.

När förskoleklassen åkte till badhuset arbetade ettorna med siffran 6.

I det centrala innehållet för matematik i Lgr 11 står det att eleverna ska få lära sig om grundläggande geometriska objekt och egenskaper hos dessa.  De ska även arbeta med naturliga tal och deras egenskaper, hur talen kan delas upp och hur de kan ange antal och ordning

Ha det gott! Helena