Ja, nu var det fredag igen! Veckorna rullar på och nästa vecka är kort med sista april osv.

Idag var vi ute på morgonen och arbetade med 10 kamraterna. Ewa B hade en gruppövninng med rockringar och siffror/ärtpåsar. Härligt att både ha lektion, röra på sig och vara ute i det fina vädret!

Ettorna arbetade sedan i Veckans ord där kapitlet handlade om bokstaven X. Förskoleklassbarnen lyssnade på ett nytt kapitel i Trullesagan och började sedan arbeta med ljudkapitlet. Innan det var dags för badhuset för förskoleklassen hade vi högläsning ur Mårten Blom flyger i luften. Det är en tyst intresserad klass som lyssnar!

Resten av dagen har jag haft alla ettor från Naranja, Rojo  och Marron i klassrummet. Vi tittade på en powerpoint om fjärilar, lyssnade på en sång om en fjäril som la ägg som blev en larv som blev en puppa och sedan en fjäril som la ägg ..... Sedan fick de väja mellan olika bilduppgifter kring fjärilar.

Här ovan ser ni Edvins arbete med en symmetrisk fjäril.

Ovanför ser ni Inkas och Linnea Gs fjärilar av piprensare och kaffefilter. På kaffefiltret har de målat ett tjockt streck med tusch för att sedan låta det stå och dra en stund i vatten.

Ser nu fram emot en skön helg och hoppas att ni alla får detsamma!