Det har varit lite myror i rumpan och fjärilar i magen på ettorna idag. Imorse var vi ute  och genrepade lådbilsrallyt med att prova banan. Under tiden tittade förskoleklassen på ett gammalt avsnitt av 5 myror är fler än fyra elefanter. Ettorna såg den sista stunden på filmen och sedan lyssnade vi på sången "Här är där man är" och pratade sedan om begreppen här och där. Lite klurigt!

För någon vecka sedan kom eleverna på "regler" och hur vi ska förhålla oss till varandra. Jag skrev ned deras tankar och idag pratade vi om dem igen och sedan skrev alla i klassen på att de ska försöka följa dessa "regler".


De kom på mycket bra saker och även fast listan är lång så tror jag att det kommer att fungera att följa den då det är de själva som kommit fram till punkterna.

Idag har vi ställt alla våra lersvampar i svampskogen i klassrummet så har ni möjlighet är ni varmt välkomna in och se vår utställning. Vi pratade alla om vad svampens delar heter och skrev dem på ett papper. Eleverna fick sedan göra valfri svamp, fantasisvampar godtogs eftersom det var orden för delarna som var viktigast. Här nedan ser ni Johannas, Vincents och Tovas svampar.Efter lunch hade vi lite engelska, tittade på Postman Pat och repeterade färgerna och sedan var det äntligen dags!

Förskoleklassen hade tidigare fått rösta på snyggaste, coolaste bilen och det gjorde även förskolans äldsta barn.

Rojo, Naranja och Marrons ettor körde och sprang gemensamt och så som de sprang. De var suveräna och alla fixade det galant trots fjärilarna i magen.

Efteråt var det prisutdelning och då visade sig det att årskurs 1 vann priset för coolaste bilen! Jaaaaa! Hurra, vad glada vi blev! Alla deltagande klasser och även de röstande förskoleklasseleverna får pris. Vi kommer att äta upp våra Ferraribilar på torsdag när hela klassen är samlad.

Imorgon ska läsläxan in.

Ha det gott! Helena