Förskoleklassen tittade på två korta avsnitt med Brasses lattjolajban låda och arbetade sedan med att kategorisera genom Vem ska bort? Efter en stunds arbete blev det fri lek och det är härligt att se hur de leker och vad de gör!

När ettorna kom tillbaka från sin idrott var det dags för bokstavsteater. Idag kom det ett argt troll som letade efter sina trollkusiner Anna och Albin. Hon hade med sig en ramsa med bokstaven A och sprang sedan vidare för att hitta trädet ask där kusinerna satt och åt apelsiner och gjorde armband. Alla arbetade en kort stund med bokstaven A och sedan var det valfritt om man ville göra ett armband.När förskoleklassen åkt till badhuset introducerade jag en ny siffra till ettorna och sedan började vi fylla på vår 100 tavla. Idag satte vi upp siffrorna 1-20 och övade på vilken siffra de höll i handen, kommer den före eller efter de siffror som redan satt uppe osv. Eleverna upptäckte ett mönster på tavlan att alla tal med samma slutsiffra ska sitta under varandra! Smart!

När ettorna är frånvarande pga resa, sjukdom eller annat kommer de ibland att få arbete med sig hem för att ta igen det de missade. I fredags var 4 ettor frånvarande och på deras bänkar låg idag mappar.Jag har berättat och visat för varje elev vad de ska göra. Det vore jättebra om de kan ta med mapparna med arbetet tillbaka imorgon.

Under tisdagen kommer vi att prata om brand, ha bild samt engelska.

Ha det gott!

Helena