På ettornas schema idag stod idrott och mattegrupper. Kinesiska muren, mäta uti Kråkan och annat smått och gott gjorde de då.

Förskoleklassen öppnade skåpet och idag tittade vi i en bok som stod där inne. Boken heter Stora Björnbilderboken och vi tittade på första uppslaget som visade björnar i en nöjespark.

Vi pratade om vad som fanns på uppslaget, karuseller, färger på kläderna, vilka så åt eller hade något i händerna. Sist fick alla välja en björn som de skulle vilja vara och ge mig något argument för deras val. Det var spännande att höra både hur de resonerad samt egna erfarenheter från nöjesparker!

Efteråt fortsatte vi att arbeta med bokstäver och deras ljud. Idag fick förskoleklassen leta reda på bokstaven Rr och S och klistra in i vår bokstavsbok.

Efter rasten hade förskoleklassen sedan fri lek och då arbetade ettorna med Himmel och pannkaka samt några arbetade med att göra klart sin Tumme.

Efter lunch fortsatte vi med bokstäver som förskoleklassen färglade och ettorna arbetade med sina siffer- och bokstavshäften.

Imorgon går vi inte till skogen utan stannar kvar på skolan och arbetar med fjärilar.

// Helena