Idag  har vi haft fullt upp i klassen. Morgonen började med att vi fick ett meddelande från en pepparkaka om att eleverna skulle få arbeta med pepparkaksmatte. Under förmiddagen avslutade de sina inneskogsarbeten och förberedde för avslutningen.

Efter rasten visade de yngre kamratstödjarna upp en teater om hur det kan gå till på en skola. Kamratstödjarna hade hittat på allt själva. Teater fick stående ovationer. Efter föreställningen diskuterades det vad teatern handlade om och om det var rätt eller fel.

Om ni har hört från barnen att fröken ljuger så måste jag erkänna att de till viss del har rätt. För någon vecka sedan pratade vi om elefanter och jag berättade då att jag tycker om elefanter och att jag har elefanter hemma. Barnen frågade då om de var riktiga och om jag inte kunde ta med dem till skolan. Jag svarade ja på båda frågorna. Ni må tro att funderingarna har varit många hur jag ska få dem till skolan, ska de åka bil med mig, gå efter bilen på motorvägen osv. Idag hade jag med mig några elefanter och nu måste jag ju erkänna att jag till viss del ljög. Det är "riktiga" prydnadselefanter jag hade med mig.  :-[

Efter lunchen hade vi då vår inneskogs promenad och det började med att tältgruppen presenterade vad de gjort och hur de arbetat.

Promenaden fortsatte sedan till enen och lövträdet som en grupp tillverkat. Här stannade vi och gjorde ramsan om barrträden.

Efter att ha studerat träden fick vi sedan träffa ugglor, vargar och lodjur. Tjejerna som tillverkat dem hade sökt bilder på nätet och även skrivit ned lite till sin redovisning.

Vi fick se ytterligare djur i vår inneskog och nu var det dags för skogens konung - älgen.

Förskoleklass eleverna som tillverkat denna förberedde sig mycket bra och hade till och med skrivit ned vad de skulle berätta om.

Sedan kom vi till en grupp som har prövat, omprövat och testat ytterligare saker. Det är inte så lätt att bygga ett hus inomhus, i alla fall om man inte har obegränsad tillgång till olika sorters material! Gruppen har i alla fall arbetet på bra och de kunde berätta en liten historia kring Trulles hus.

Sedan kom vi fram till vår höstvägg där vi kunde se igelkottar och andra hemliga djur.

Till sist när vi såg solen gå upp, bjöd ettorna på "snöbollarna" de bakade förra veckan. Tyvärr hade snön smält så de såg mer ut som älgbajs, men gott var det!

Vilken härlig skogspromenad vi hade! Barnen var både nöjda och stolta efteråt! Imorgon är det julbord på skolan och det ser vi fram emot! Ha det bra! Helena